Meny

Vår historie

Året er 2004. Vår tronarving Prinsesse Ingrid Alexandra blir født. George W. Bush blir gjenvalgt som president i USA. Magnus Carlsen blir verdens yngste stormester i sjakk i en alder av 13 år. Og Artbox blir etablert av Simen Kjus og Martin Noreng.

Bilde av Simen og Martin som etablerte Artbox
Simen Kjus og Martin Noreng.

Vår historie begynner så smått tilbake i 2001. Simen og Martin er førtrykkslærlinger i hver sin Oslo-bedrift. Norsk Grafisk Forbund arrangerer fagkonkurranser for ungdom under 23 år. Begge er deltakere og blir nummer 1. og 2. i Østlandsmesterskapet. I NM tar de ny henholdsvis 1. og 2. plass. Premien var tur til Stockholm og Nordisk konkurranse. Selv om de fortsatt kniver om de gjeveste plassene, og nok en gang blir nummer 1. og 2., så utvikler de et vennskap som skal vise seg å bli langvarig.

Bilde av faksimile fra Aftenposten med tittelen Nordiske mestre i grafisk design

Les faksimile fra Aftenposten 5. november 2000

Vi har kommet til 2002. Martin har etter endt læretid fått jobb som grafisk designer i internbyrået Hydro Media, på den tiden et av Norges største byråer. Behov for flere grafiske designere gjør at Martin tipser om Simen, og dermed er de to samlet igjen. Denne gangen som kollegaer – ikke konkurrenter.

Simen og Martin jobber godt sammen, de utfyller hverandre og har mange av de samme ideene og visjonene. Dette fører etterhvert til at Artbox blir etablert en oktoberdag i 2004.

Siden den gang har både vår tronarving og Artbox rukket å bli tenåringer. Carlsen har triumfert som verdens beste sjakkspiller over flere år, og USA har skrevet tre presidentperioder i historiebøkene.

Artbox har siden høsten 2004 hatt en spennende reise. Vi har vokst sakte men sikkert sammen med flere dyktige medarbeidere. Vi har vært privilegert som har fått jobbe med flere av Norges største selskaper – noe som også har vært med på å utvikle oss til den vi er i dag.

PS. Verken Simen eller Martin ble Verdensmester som Magnus Carlsen, men Simen ble i 2001 beste Europeer i World Skills – som ble arrangert i Seol, Sør-Korea.